
Prof. Dr. Neşe ÇELEBİ
Bölüm Başkanı
nese.celebi@ostimteknik.edu.tr
ODTÜ mezunu olan Prof.Dr. Neşe Çelebi ODTU’de Oyun Teorisi bazlı Doktora çalışması ile başlayan akademik kariyerinin ilk yıllarından itibaren Mühendislik Ekonomisi, Yöneylem Araştırması, Sistem Analizi ve Üretim Planlaması gibi konularda çalışmalar yapmaktadır. 2003-2016 yılları arasında ise Atılım Üniversitesinde Endüstri Mühendisliği Bölümünde önce öğretim üyesi sonra da bölüm başkanı olarak görevine devam etmiştir. Bu süreçte Endüstri Mühendisliği alanında "Üniversite-Sanayi" birlikteliği temelli akademik çalışmalara odaklanmıştır. Çok sayıda Yüksek Lisans ve Doktora tezi danışmanlığı; DPT, TÜBİTAK ve Sanayi destekli projelerde yer almanın yanı sıra; üniversitede çeşitli idari görevler de icra etmiştir. Halen uygulamalı bilimsel çalışmalar yürütmeye devam etmektedir.

Prof. Dr. Yavuz CABBAR
yavuz.cabbar@ostimteknik.edu.tr
Yavuz CABBAR Anadolu Üniversitesinden Kimya Mühendisi olarak mezun oldu (1982). Aynı Üniversiteden Yüksek Lisans(1985), Ankara Üniversitesinden Doktora (1993) derecelerini aldı. Universty Of California at Davis’te Doktora sonrası çalışmada bulundu (1994-1995). Proses ve Reaktör Tasarımı Bilim Dalında Doçent Ünvanını aldı (1996). Hacettepe ve Gazi Üniversitelerinde lisans ve lisans üstü dersler verdi. Çalışma hayatına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında İş Müfettiş Yardımcısı olarak başladı ve İş Müfettişliğine yükseldi (1984-1992). Daha sonra Çevre Bakanlığı Müfettişliği (1992-1994), Başmüfettişliği (1994-1997), Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı (1995-1997), Çevresel Etki Değerlendirmesi ve Planlama Genel Müdürlüğü (1997-1999; Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı (2000-2001); Türk Standartları Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliği (2001-2003) görevlerinde bulundu. Şubat 2001’den Ekim 2011’e kadar Sanayi ve Ticaret Bakanlığında Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. Müsteşar Yardımcılığı’nın yanı sıra Mayıs 2003-Mayıs 2006 tarihleri arasında Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2010-2011 yıllarında da Türk Patent Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Ekim 2011 tarihinden bu tarafa Ankara Sanayi Odası (ASO) Genel Sekreterliği’ni yürütmekte iken Şubat 2021’de OSTİM Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde Profesör olmuştur. Çalışma alanları, matematiksel modelleme, simülasyon, proses kontrol ve risk analizidir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Prof. Dr. Jehad ALZABUT
jehad.alzabut@ostimteknik.edu.tr
Prof. Jehad Alzabut lisans derecesini 1997 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Fen Bilimleri Fakültesi Matematik Bölümü 'nden almıştır. Yüksek lisansını yine aynı bölümde “Gecikmeli İmpalsif Diferansiyel Denklemlerin Salınımı” tezi ile 1999 yılında tamamladı. Doktora derecesini ise 2004 yılında “Gecikmeli İmpalsif Diferansiyel Denklemlerin Periyodik Çözümleri ve Kararlılığı” konulu çalışması ile ODTÜ Matematik Bölümü'nden aldı. 2002-2007 yılları arasında Çankaya Üniversitesi 'nde öğretim görevlisi-yardımcı doçent olarak görev yaptı.
Prof. Alzabut 2007 yılından itibaren Suudi Arabistan'da Prens Sultan Üniversitesi Matematik ve Genel Bilimler Bölümü'nde görev almıştır. Prof. Jehad Alzabut 2009'da doçent, 2014 yılında profesörlük unvanını elde etmiştir. Prof. Alzabut 2017-2020 yılları arasında Prens Sultan Üniversitesi'nde Matematik ve Genel Bilimler Bölüm Başkanlığı görevini üstlendi. 2015 yılında Yüksek Öğretim Akademisi-Birleşik Krallık-FHEA'da Yüksek öğretim üyesi oldu ve "Profesyonel Öğretim-Öğrenim Standartları Çerçevesi" sertifikasını aldı. Prof.Alzabut kariyeri boyunca birçok kez çeşitli öğretim ödülleri elde etmiştir.
Prof. Alzabut diferansiyel denklemler ve uygulamalarına odaklanmış, dünyaca tanınan dergilerde 220'den fazla bilimsel makale yayınlayarak üstün başarı elde etmiştir. Ayrıca en iyi araştırmacı gibi birçok ödül ve fonlar kazanmıştır. Yayınladığı bu makaleler uluslararası alanda birçok bilim adamının dikkatini çekmiş ve araştırmalarında kullanılarak Prof. Alzabut yüksek sayıda atıf elde etmiştir. Prof.Alzabut çok sayıda bilimsel dergilerde hakemlik hizmeti vermiş ve halen bazı bilimsel dergilerin editörlüğü görevini yapmaktadır. Stanford Üniversitesi tarafından yürütülen dünyada en çok atıf sayısı alan bilim insanlarının ilk yüzde 2'sini temsil eden listede yer aldı. Bu çalışma, 2020 yılının sonuna kadar yapılan araştırma yayınlarını kapsamaktadır.

Prof. Dr. Ali ERİŞEN
Prof. Dr. Ali Erişen, lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini, 1972, 1974 ve 1978 yıllarında Ege Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Fakültesi’nden almıştır. Doktora tezinin konusu, Nükleer Mühendislikle ilgilidir. 1982 yılından itibaren, Dokuz Eylül Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi ve Kırıkkale Üniversitesi’nde öğretim üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 1980-1981 yıllarında, ABD Mass. Ins. Of Tech.’de (MIT) doktora sonrası çalışma amaçlı misafir bilim adamı olarak görev yapmıştır. Enstitü Müdürlüğü ve Müdür Yardımcılığı, Dekanlık ve Dekan Yardımcılığı, Bölüm Başkanlığı, Enstitü ve Fakülte Yönetim Kurulu Üyelikleri ve Üniversite Yönetim Kurulu ve Senato üyelikleri yerine getirdiği idari görevler arasında yer almaktadır.
Çok sayıda bilimsel çalışmaları mevcuttur. Uzmanlık alanında yer alan, enerji, akışkanlar mekaniği, ısı transferi, ısıl ve mekanik sistem tasarımları olan bilimsel çalışmalar gerçekleştirmiştir. Öğretim üyesi olarak, lisans düzeyinde, Termodinamik, Gaz Dinamiği, İklimlendirme, Mühendislik Matematiği derslerini, lisans üstü düzeyde de, İleri Mühendislik Matematiği, Nükleer Mühendislik, İleri Termodinamik derslerini yürüterek, bulunduğu yüksek öğretim kurumlarında öğretime katkı sunmuştur. Tübitak (BİDEB, TEYDEB) ve Sanayi Bakanlığı bünyesine, akademik ve sanayi bazlı 30’dan fazla projede panelist, GYK üyesi, hakem ve izleyici olarak görev yapmıştır.

Prof. Dr. Mustafa KURT
mustafa.kurt@ostimteknik.edu.tr
Hacettepe mezunudur. Ergonomi doktorasını Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde yapmıştır. Doktora öncesi iki yıl Almanya’da REFA Enstitüsünde İş Etüdü Ergonomi Uygulamalı eğitimini almıştır. Münster Üniversitesinde lisans okuluna gitmiştir. Doçentliği Ergonomi alanındadır. Avrupa Birliği Projelerinde yerli uzman olarak çalışmıştır. İlgi alanları İş Etüdü, Ergonomi, İş Analizi, İş Değerlendirme, İş Sağlığı ve İş Güvenliğidir. 1994’ te Yardımcı Doçent, 1998' de Doçent, 2004’ de Profesör olmuştur.

Dr. Öğr. Üyesi Orhan GERDAN
orhan.gerdan@ostimteknik.edu.tr
Dr. Gerdan, 1994 yılında Kara Harp Okulu Sistem Mühendisliği Bölümünden mezun olmuş, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini 1998 ve 2007 yıllarında Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde tamamlamıştır.
22 yıllık askeri meslek hayatında, Jandarma Genel Komutanlığında tedarik ve lojistik süreçlerinde yönetici, Kara Harp Okulu ve Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulunda öğretim elemanı ve eğitim yönetici olarak görev yapmıştır.
Emekli olduktan sonra, OYAK Savunma ve Güvenlik Hizmetleri A.Ş.’de dört ay Strateji ve İş Geliştirme Müdürü, Türk Hava Kurumu ve Gıda ve Tarım Üniversitelerinde Endüstri Mühendisliği Bölümlerinde Yöneylem Araştırması, Üretim Planlama, Tedarik Zinciri Yönetimi, Proje Yönetimi derslerini veren yarı zamanlı öğretim elemanı, UNDP Türkiye tarafından yürütülen “İç Güvenlik Güçlerinin Sivil ve Demokratik Gözetimi Aşama-III” projesinde kısa dönem uzman ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesinde Endüstri Mühendisliği Bölümünde bir dönem Dr.Öğretim Üyesi olarak görev yapmıştır. Halen OSTİM Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.
Araştırma Alanları: Yöneylem Araştırması, Proje Yönetimi, Tedarik Zinciri Yönetimi

Dr. Öğr. Üyesi Arda ALP
2001 yılında Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra, Dr. Arda Alp yüksek lisansını Bilkent Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği alanında tamamladı. Doktora eğitimine ilk olarak İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü Lozan - EPFL'de başladı ve daha sonra İsviçre Neuchâtel Üniversitesi, Ekonomi ve İşletme Fakültesi, Üretim ve Lojistik Yönetimi Kürsüsü'nde 'cum laude - onur' derecesiyle doktorasını aldı.
Dr. Alp, bilimsel araştırma faaliyetleri kapsamında çok uluslu şirketler ve sivil toplum kuruluşlarıyla İsviçre ve AB destekli akademi - sanayi işbirliği projeleri de yürüttü.
Dr. Alp, İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü Lozan, Yapay Zeka Laboratuvarı'ndaki doktora çalışmalarına paralel olarak, CTI İsviçre Federal Hükümeti - İnovasyon Teşvik Ajansı tarafından finanse edilen Roche Diagnostics ve İsviçre Novartis International ile akademik araştırma sanayi işbirliği kapsamlı projeleri hayata geçirdi.
Ayrıca Neuchâtel Üniversitesi, Üretim ve Lojistik Yönetimi Kürsüsü'ndeki doktora çalışmaları sırasında Dr. Alp Vetrotech, Saint- Gobin International(İsviçre), United Planet(Boston, ABD), Lancer Callon Ltd (Birleşik Krallık) ve REHAU(Almanya) şirketleriyle AB 7. Çerçeve / Marie Curie Araştırma Programları: Sanayi-Akademi Ortaklıkları ve Yolları Programı tarafından desteklenen ve finanse edilen akademik araştırma işbirliği projelerinde aktif olarak rol aldı.
'Kalite Kontrol ve Uluslararası Sertifikasyon', 'Uluslararası Operasyonlar ve Lojistik', 'Kalite Yönetimi' ve 'Üretim Yönetimi' gibi hem lisans hem de yüksek lisans derslerini asiste etti. Yenilikçi öğretim desteğinin bir parçası olarak tedarik zinciri yönetimi, lojistik ve performans yönetimi konularında lisansüstü sınıflarda uygulamaya yönelik simülasyon/iş oyunlarını hayata geçirdi. Ayrıca birçok yüksek lisans öğrencisinin mezuniyet projelerinde ve staj çalışmalarının da danışmanlığını yaptı.
Dr. Alp araştırma ve doktora çalışmalarını sunduğu birçok önde gelen uluslararası konferansa, seminere ve doktora okuluna katılmıştır. Araştırma çalışmalarından dört tanesi Springer tarafından seçilip kitap bölümü olarak yayımlandı. Ayrıca çeşitli profesyonel atölye çalışmalarına ve yönetici ustalık sınıflarına katıldı.
Uzmanlık ve araştırma ilgi alanları şunlardır:
Tedarik zinciri yönetimi ve performans yönetimi
Müşteri odaklı ürün ve süreç geliştirme (müşteri memnuniyeti ve bağlılığı)
Proses akışı ölçümü/analizi (akış değişkenliğinin yönetimi; kapasite yönetimi)
Temin süresi azaltma stratejileri; yalın teknikler, sürekli iyileştirme
Kalite kavramları; istatiksel süreç kontrolü; altı sigma
Modelleme ve Benzetim
Rapid Modeling ©
Sürekli Sistem Benzetimi– Sistem Dinamiği
Kesikli Olay Benzetimi – Benzetim Optimizasyonu
Ajan Tabanlı Modelleme – Sürü Zekası (Karınca Kolonisi Optimizasyonu)
Kombinatoryal Problemler için Meta-sezgisel Yöntemler
Yapay Zeka

Dr. Öğr. Üyesi Emre YAZICI
emre.yazici@ostimteknik.edu.tr
Dr. Yazıcı Lisans eğitimini 2016 yılında Bayburt Üniversitesi İşletme Bölümünde Üniversitesi birinciliği ile tamamlamıştır. Akabinde 2016 yılında Kırıkkale Üniversitesi İşletme Anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başlayan Dr. Yazıcı 2019 yılında “Banka Büyüklüğünün Bankaların Risk Alma Davranışı Üzerindeki Etkileri” başlıklı tezini savunarak yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2019 yılında YÖK 100/2000 doktora programı kapsamında burs almaya hak kazanarak Kırıkkale Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalında Yurt İçi Öncelikli Alanlarda doktora eğitimine başlamıştır. Doktora sürecinde birçok alanda çalışma yapma imkanı bulan Dr. Yazıcı uluslararası alanda kabul gören SSCI ve SCI-E indeksli dergilerde akademik yayınlar yapmıştır. 2024 yılında “Sürdürülebilir Endüstriyel Simbiyoz Ağı Kurulum Sürecinin Modellenmesi: Bir Endüstriyel Parkta Uygulama” başlıklı tezini savunarak doktora eğitimini tamamlamıştır.
OSTİM Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak göreve başlayan Dr. Yazıcı hali hazırda otuza yakın yayına sahip ve akademik yayın çalışmalarına devam etmektedir. Endüstri mühendisliği alanında matematiksel modelleme, optimizasyon, bulanık mantık, çok ölçütlü karar verme, çizelgeleme ve endüstriyel simbiyoz alanında çalışmalar yürütmektedir. Dr. Yazıcı evli ve bir çocuk babasıdır.

Öğr. Gör. Sema ÇİFTÇİ
sema.ciftci@ostimteknik.edu.tr
Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 2018 yılında mezun olmuştur. Lisans eğitiminde özel bir fabrikada "Yalın Üretim Tekniklerinden Hızlı Kalıp Değişimi ve Bir Pvc Fabrikasında Uygulanması" başlıklı projede yer almıştır. Lisans tezi kapsamında ise, "Pvc Üretimi Yapan Bir Fabrikada Stok Kontrol Sistemi Kurulması ve Uygulaması" başlıklı çalışmasıyla eğitimini tamamlamıştır. 2018 yılında Kırıkkale Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine başlamıştır. 2021 yılında "Deprem Sonrası Sağlık Kaynaklarının Optimizasyon Yaklaşımıyla Planlanması" başlıklı tez çalışmasıyla yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2022 yılı itibariyle Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı'nda doktora eğitimine başlamıştır. Çalışma ve ilgi alanları; yöneylem araştırması, simülasyon, optimizasyon, bulanık mantık, yalın üretim teknikleri şeklindedir.

Arş. Gör. Serpil ÖZER
serpil.ozer@ostimteknik.edu.tr
Erciyes Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden 2017 yılında mezun olarak lisans eğitimini tamamlamıştır. Yüksek Lisans eğitimine 2022 yılında Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalında başlamıştır. Yüksek lisans eğitimini "Covid-19 pandemic prediction using artificial intelligence techniques in Türkiye" isimli tez çalışmasıyla tamamlamıştır. 2022 yılında Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde Endüstri Mühendisliği Ana Bilim dalında doktora eğitimine başlamıştır.
İlgilendiği araştırma konuları, yöneylem ,araştırması, modelleme, optimizasyon, yapay zeka, derin öğrenme, veri analizi, veri tahminleme